Transformácia sociálnej sféry v podmienkach SR - Husáková, Mária
Snaha o približovanie sociálnych politík jednotlivých štátov EÚ. Formovanie sociálnej politiky v SR. Nová sociálna politika - sociálna pomoc a rodinná politika, trh práce a politika zamestnanosti, systém dôchodkového zabezpečenia a sociálneho poistenia. Transformácia sociálnej sféry v SR posúva hranicu zodpovednosti za riešenie svojej sociálnej situácie stále vo väčšej miere na občana. Princíp solidarity.