Niektoré problémy formovania odvetvovej štruktúry SR po vstupe do EÚ - Farkašovská, Mária
Štrukturálna politika SR po vstupe do EÚ - analýzy doterajšieho vývoja a stručne naznačené smery riešenia predmetnej problematiky. Príčiny zmeny postavenia štátu v ekonomike. Presun časti národných právomocí smerom k vyšším svetovým štruktúram je dôsledkom snahy jednotlivých štátov zabezpečiť sa pred možnými pozitívnymi i negatívnymi ekonomickými šokmi. Ekonomická výkonnosť a konkurencieschopnosť. Krehká makroekonomická stabilita a tendencie k nerovnovážnym stavom. Nevyhnutnosť zvyšovania produktivity práce a bariéry. Potreba vzdelávania pre rozvoj podnikateľských schopností a zručností už od raného veku, celoživotné vzdelávanie. Vytváranie sektorovej závislosti ekonomiky a závislosť produkcie od niekoľkých veľkých firiem. Nerozvinutá infraštruktúra v SR. Názory autoriek príspevku na rýchly vstup do EMÚ.