Operační riziko a Basel II: bankovní dohled vs. praxe v bankách - Fleischmann, Martin
Zvýšená pozornosť venovaná problematike operačného rizika súvisí s prípravou na implementáciu nového konceptu kapitálovej primeranosti Bazilej II a s premietnutím týchto nových pravidiel do európskeho práva. Zmeny v smerniciach. Prístup k problematike operačného rizika. Cieľ dohľadu v oblasti operačného rizika. Výkon dohľadu. Operačné riziko a informačné technológie. Preverovanie operačného rizika v bankách.