K problematike poistenia medzinárodných rizík v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Zmeny v spoločnosti sa odrážajú aj v poisťovacej činnosti. Problematika medzinárodných rizík. Delenie rizík podľa merateľnosti, podľa príčin vzniku, podľa možného vplyvu na hospodársky výsledok, podľa sféry pôsobnosti. Medzinárodné riziká členíme na: riziká komerčné alebo obchodné (finančné) riziká, politicko-hospodárske riziká, osobitné druhy rizík. Riziko platobnej neschopnosti. Poistenie medzinárodných rizík v SR v súčasnosti.