Priame zahraničné investície a ich vplyv na rozvoj inovačných technológií v ekonomických subjektoch - Vidová, Jarmila, 1967-
Vstu SR do EÚ prispieva k medzinárodnému pohybu kapitálu, pracovných síl, poznatkov a nových technológií. Inovačná aktivita v slovenských podnikoch je brzdená nedostatkom finančných prostriedkov. Jednou z možností ako rozvíjať inovačnú aktivitu je využitie zahraničných investícií. PZI majú vysoký vplyv na intenzifikáciu výroby. Stav PZI v SR v roku 2004. Informačné technológie - premena spoločnosti na spoločnosť informačnú. Význam vzdelávania pracovníkov.