Zmeny zahranično-obchodnej politiky SR po vstupe do EÚ - Baláž, Peter
Podmienky zabezpečenia a udržania konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky. Konkurencieschopnú cenu pri výrobe možno zabezpečiť pomocou takých technológií, ktoré pri udržaní daných parametrov kvality tovaru výrobkov umožnia znižovať náklady, schopnosťou ponúknuť pri danej cene výrobku vyššiu kvalitu, ako ponúka konkurencia, diferenciáciou výrobkov, flexibilitou a úspešnou expanziou na náročné trhy. Úloha štátu a jej vplyv na prosperitu hospodárstva SR. Dôsledky členstva v EÚ na slovenskú ekonomiku