Riziko asymetrického vývoja SR po vstupe do EMÚ - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Harmonogram krokov pre obdobie od vstupu do EÚ (1. mája 2004) po vstup do EMÚ (1. januára 2009). Podmienka prijatia spoločnej meny - konvergencia ekonomiky pristupujúceho štátu s ekonomickou úrovňou eurozóny, a to tak konvergencia nominálna, reálna, štrukturálna. Riziko špecializácie, ktorá je v našej krajine aktuálna, hrozba vyššej špecializácie hospodárstva v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami a tým výskyt asymetrických šokov. Odporúčanie pre vládu, aby uskutočňovala selekciu zahraničných investícií a podporovala MSP.