Efektívnosť sektora verejnej správy z pohľadu národných účtov - Čiernik, Anton
Základná analýza hospodárenia s verejnými prostriedkami v SR za roky 2000 a 2001 na základe systému národných účtov. Analýza vybraných ukazovateľov hospodárenia sektora verejnej správy SR. Vzájomná závislosť ukazovateľov čisté zdroje a obnova fixného kapitálu jednotlivých sektorov NH SR od finančných operácií v sektore verejnej správy. Deficitné hospodárenie sektora verejnej správy v skúmaných rokoch bolo spojené s rozsiahlymi kapitálovými transfermi predovšetkým do sektora nefinančných korporácií. Význam sektora domácností v ekonomike SR z dôvodu vytvárania voľných zdrojov, spotreby a investícií.