Budúce riziká cyklického vývoja slovenského hospodárstva - Fašung, Peter
Napriek pozitívnemu ekonomickému vývoju na Slovensku v posledných rokoch ani slovenské hospodárstvo sa nevyhne ekonomickému cyklu. Už v súčasnosti sú rozpoznateľné riziká, ktoré môžu zakladať zostupné tendencie v budúcnosti. Vyplývajú z dvoch hlavných rizikových faktorov. Prvý nastane vyčerpaním aktuálnych konkurenčných výhod, ak zároveň makroprostredie nedokáže generovať nové výhody. Ďalšie riziká sa spájajú s politickým cyklom.