Inovácie ako základný faktor ekonomického rozvoja a ich vplyv na zamestnanosť - Ivanová, Pavlína
Inovačný systém sa stáva súčasťou celej ekonomiky. Metodologické problémy vzťahu inovácií a zamestnanosti. Perspektívne dôsledky inovácií na zamestnanosť. Inovačná politika. Inovácie ako merateľný pokrok ľudstva. V konkurencii uspejú len tí, ktorí dodajú konkurencieschopnejší, teda inovovaný, ale aj cenovo prístupnejší produkt. EK na základe štatistických údajov z Eurostatu a OECD porovnala inovačné prostredie všetkých členov únie a rozdelila ich do štyroch skupín. Slovensko zaradila medzi posledné štáty, návrh krokov pre nápravu situácie.