Účtovná závierka podnikateľov účtujúcich v sústave jednoduchého účtovníctva 2005 - Szászová, Renáta
Účtovná závierka v sústave jednoduchého účtovníctva pozostáva zo všeobecných náležitostí a výkazov účtovnej závierky, ktorými sú výkaz o majetku a záväzkoch a výkaz o príjmoch a výdavkoch. Na podklade údajov z peňažného denníka, z knihy pohľadávok, z knihy záväzkov, z pomocných kníh a vykjonanej inventarizácie majetku a záväzkov sa zostavuje účtovná závierka. Ilustračné príklady.