Faktory úspešnosti agrárnych podnikov v SR - Szabo, Ľuboslav
Analýza faktorov úspešnosti poľnohospodárskeho podniku s dôrazom na kvalitu riadiacich procesov. Rozhodujúcim faktorom úspešnosti podniku sa stáva podnikový manažment a využívanie vhodných manažérskych postupov a praktík. Rozdelenie do dvoch obôastí - oblasť tvrdých faktorov manažmentu ako sú stratégia, plánovanie, organizačná štruktúra, financie, rozpočtovníctvo, riadenie výroby, informačné systémy. Druhou je oblasť mäkkých faktorov, týkajúca sa ľudského činiteľa a sociálnych vzťahov v organizácii, ako sú vedenie ľudí, podniková kultúra, kompetentnosť manažérov. Výsledky výskumu.