Výkonnost podniku a její měření - Sedláček, Jaroslav
Metódy merania výkonnosti podniku. K najrozšírenejším indikátorom výkonnosti patria pomerové ukazovatele odvodené z čistého účtovného zisku. Ukazovateľ ekonomickej pridanej hodnoty (EVA). Trhová prodaná hodnota (MVA). Ukazovateľ peňažnej pridanej hodnoty (CVA). Data envelopment anaysis (DEA)., BSC, EFQM. Problematika účtovných dát pri meraní výkonnosti.