[Kalkulácia nákladov podľa čiastkových činností (Metóda Activity Based Costing)] - Matušovič, Martin
Recenzia publikácie Tóth, M.: Kalkulácia nákladov podľa čiastkových činností, Bratislava Vydavateľstvo Ekonóm 2004. 114 s. Monografia sa zaoberá teoretickými východiskami kalkulácie nákladov podľa čiastkových činností, medzi ktoré patrí aj Activity Based Management (manažment činností podniku) a jeho najdôležitejší nástroj Activity Based Costing (kalkulácia nákladov podľa činností). Monografia je členená do ôsmich kapitol. Charakteristika jednotlivých kapitol.Uvedená monografia ponúka komplexný pohľad na progresívnu kalkulačnú metódu a techniku, ktorá sa stala prvkom konkurenčnej výhody podniku.