Joint ventures - podstata a perspektívy - Tkáč, Patrik
Joint ventures - spoločný podnik - jedna z významných foriem medzinárodného podnikania. Joint ventures sú na základe vykonaného výskumu prínosom pre hospodárstvo SR, plnia funkciu významného činiteľa ekonomického rastu. Pre ďalší hospodársky rast je potrebné: zabezpečenie dostatku PZI v rôznych formách, tvorba objektívnych kritérií pre výber, smerovanie a kontrolu PZI podľa potrieb hospodárstva SR.