Aktuálne problémy zaistenia v Slovenskej republike - Veselovská, Stanislava, 1957-
Definovanie zaisťovacej činnosti. Zaistenie - poistenie poistenia. Je to delenie rizík, ktoré vznikli v súvislosti s realizáciou poistenia. Rozdielom medzi poisťovacou a zaisťovacou činnosťou je premena vzťahu poistený - poisťovňa na poisťovňa - zaisťovňa. Retrocesia - druhý stupeň nepriameho zaistenia poisťovne. Zaistenie je ideálnym spôsobom rozloženia a kompenzácie rizika v čase a priestore a na zabezpečenie homogenity poistných zmlúv. Úlohy zaistenia. Zaistenie v praxi. Aktuálne problémy zaistenia v SR.