Medzinárodné účtovné štandardy: Účtovníctvo vo svete. Účtovanie a vykazovanie výnosov z bežnej činnosti podľa US GAAP - Tumpach, Miloš, 1970-
Anglosaské účtovníctvo tradične sleduje, či výsledok nejakej transakcie možno považovať za výnos. Potreba správnosti vyčíslenia nákladov aj výnosov. Prehľad amerických účtovných predpisov, ktoré sa touto oblasťou zaoberajú.