Liberalizáciu brzdí univerzálna služba
Liberalizácia poštového trhu v krajinách EÚ je stanovená na rok 2009. Krajiny Európy vrátane Slovenska sa snažia vyriešiť problém s poskytovaním univerzálnej služby. Výhody, ktoré môžu očakávať užívatelia poštových služieb od úplnej liberalizácie trhu poštových služieb, spočívajú v širšom výbere poštových podnikov poskytujúcich poštové služby. Obavy spotrebiteľov. Situácia v Európe na poštovom trhu.