Prognóza časového radu premennej VÝVOZ, pomocou spektrálnej analýzy (stále ceny 1995=100) - Viktorínová, Božena
Niektoré teoretické poznámky k prognóze časového radu pomocou spektrálnej analýzy. Prognóza časového radu pomocou systému SAS. Prognózovanie exportu produktov a služieb v období 3. Q. 2005 - 4. Q. 2006 pomocou spektrálnej analýzy. Autori vychádzajú z kvartálnych údajov za obdobie 1. Q. 2003 - 2. Q. 2005, trend vývozu je od 1. Q. 2003 rastúci, s dĺžkou periódy 2.04, čo je doba, počas ktorej sa uskutoční 1 cyklus.