Príjmové a substitučné efekty v racionálnom rozhodovaní spotrebiteľa - Fendeková, Eleonora, 1952-
Skúmanie niektorých modelových prístupov na analýzu správania spotrebiteľa v situácii, kedy sa na základe určitých schém menia trhové ceny tovarov, prípadne výška príjmu spotrebiteľa. Princípy racionálneho rozhodovania spotrebiteľa. Reakcia spotrebiteľa na zmeny parametrov trhu. Vplyv štátnych zásahov na rozhodovanie spotrebiteľa. Vplyv štátu na trhové ceny, na výšku disponibilného dôchodku. Modelovanie príjmových a substitučných efektov. Hicksova dekompozícia príjmového a substitučného efektu. Slutského dekompozícia príjmového a substitučného efektu.