Oslobodenie od dane z pridanej hodnoty - Rakovská, Jana
Tento typ oslobodenia od dane sa vzťahuje predovšetkým na vývoz tovaru, dodanie tovaru do iného členského štátu a ďalšie zákonom stanovené prípady, medzi ktorými je i oslobodenie pri nadobudnutí tovaru z iného členského štátu. Oslobodenie od dane pri dovoze tovaru sa vzťahuje aj na tovar dovezený zahraničnými diplomatickými zástupcami, medzinárodnými organizáciami a ozbrojenými silami iného štátu, ktorý je stranou Severoatlantickej zmluvy, alebo štátom v Partnerstve za mier, oslobodené od dane je zlato dovezené NB SR, aj dovoz plynu cez rozvodný systém zemného plynu, aj dovoz elektriny. Článok nadväzuje na článok v predchádzajúcom čísle tohto časopisu.