Zefektívnenie verejného obstarávania zavedením systému centralizovaného verejného obstarávania
Formy centralizovaného prístupu k verejnému obstarávaniu. Zákon č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní umožnil verejným obstarávateľom zadávať zákazky prostredníctvom centrálnej obstarávacej organizácie. Zavedenie prvkov centralizácie verejného obstarávania do procesu verejného obstarávania, tam kde je to efektívne a hospodárne (zo skúseností z vyspelých krajín) ukazuje, že takýmto spôsobom je možné ušetriť značnú časť verejných prostriedkov a zároveň vybudovať prvky efektívnej kontroly. Spoločné verejné obstarávanie viacerých obstarávateľov. Špecializované verejné obstarávanie.