Medzinárodné audítorské štandardy ISA 240 - Zodpovednosť audítora za posudzovanie podvodu pri audite finančných výkazov - Farkaš, Richard
Príčiny nesprávne zostavenej účtovnej závierky. Podvod a chyba. Charakteristika podvodu. Zodpovednosť manažmentu a tých, ktorí sú poverení spravovaním podniku. Zodpovednosť audítora. Profesionálny skepticizmus. Diskusia audítorského tímu. Postupy audítora na posúdenie rizika. Identifikácia a posúdenie rizika významnej nesprávnosti finančných výkazov v dôsledku podvodu. Reakcia na riziko významnej nesprávnosti finančných výkazov v dôsledku podvodu. Vyhodnotenie audítorských dôkazov. Vyhlásenie manažmentu. Komunikácia s manažmentom. Komunikácia s regulátormi a inými orgánmi. Audítor nemôže pokračovať v zákazke. Audítorská dokumentácia.