Medzinárodné účtovné štandardy: Účtovníctvo vo svete. Návrh nového amerického účtovného štandardu zaoberajúceho sa využitím oceňovania finančných aktív a finančných záväzkov v objektívnej/reálnej hodnote - Tumpach, Miloš, 1970-
Problémom účtovania o finančných nástrojoch je použitie objektívnej hodnoty pri oceňovaní finančných aktív a finančných záväzkov. Za účelom zjednotenia doteraz uplatňovaných postupov vydala americká Rada pre štandardy finančného účtovníctva predlohu štandardu, ktorý by mal riešiť túto problematiku.