Půlstoletí vývoje světových peněz - Frait, Jan
Historické trendy vývoja peňazí a súvisiacich fundamentálnych veličín z pohľadu päťdesiatročnej histórie na prípade vyspelých trhových a rozvíjajúcich sa ekonomík. Úloha zlata v menovopolitickom systéme po druhej svetovej vojne. Historické trendy vo vývoji užších a širších peňazí (menových agregátov). Vývoj miery inflácie, úrokových sadzieb a menových kurzov najmä rezervných mien, t.j. kurzov amerického dolára oproti švajčiarskemu franku, anglickej libry, nemeckej marke (euru) a japonskému jenu. Vzťah medzi peniazmi a reálnym hospodárskym vývojom, vrátane problematiky neutrality a superneutrality peňazí.