Loajalita nepatří do minulosti
Problém zamestnaneckej vernosti, resp. lojálnosti. Súvislosť zamestnaneckej lojálnosti s pracovnými a motivačnými podmienkami. Výsledky výskumu spoločnosti Synovate, ktorý skúmal vzťah k práci a faktory vedúce k fluktuácii zamestnancov. Plat ako hlavný motív fluktuácie. Podpora firemnej politiky a kariérny rast. Dôležitosť pracovného prostredia.