Medzinárodný marketing - súčasné tendencie vývoja - Zorkóciová, Otília, 1954-
Medzinárodný marketing je systém, ktorý by mal adekvátne reagovať na zmeny prostredia. Vplyvy prostredia môžu byť rôzne silné a rôzne dlho trvajúce. Vzťah Corporate Identity a marketingu. Vzťah marketingu a manažmentu a ich vzájomné prekrývanie - marketingový manažment alebo manažérsky marketing. V priebehu internacionalizačných a globalizačných tendencií vplyv kultúrnych rozdielov na oblasť medzinárodného marketingu. Otázky marketingu ako integrovanej časti trvalo udržateľného rozvoja, s ktorým neodmysliteľne súvisí environmentálny marketing. Genomický marketing, ako centrum riadenia fungovania bunky a všetkých organizmov. Paralela medzi ľudskou individualitou a subjektom vytvoreným človekom - firmou, organizáciou, podujatím tzv. Corporate Identity resp. Corporate Personality, vychádza z podstaty, že základom každého človeka je jeho osobnosť t.j. dispozície, schopnosti, zručnosti, charakter, prejavy správania, vyznávané hodnoty ako aj fyzické dispozície