Ochrana a bezpečnosť informačných systémov pri spracúvaní osobných údajov pre potreby personálnej a mzdovej agendy v SR - Gál, Tomáš
Bezpečnosť a ochrana IS, ktoré spracúvajú osobné údaje, sa stala globálnym problémom. Škody spôsobené zneužitím osobných údajov predstavujú miliardy dolárov ročne. Bezpečnosť IS a rýchlo sa meniace podmienky bezpečnosti v informačných technológiách. Bezpečnostná politika - celková, systémová a politika utajovania skutočnosti. V súčasnosti neexistujú pravidlá, na základe ktorých sa odvíja štandardizovaná informačná bezpečnosť podniku. Spracúvanie osobných údajov a zákony. Zabezpečenie podnikového IS, v ktorom sa nachádza personálna a mzdová agenda, je potrebné uskutočniť vo viacerých rovinách : voľba vhodného podnikového IS, voľba vhodnej bezpečnostnej politiky, verejne prístupná počítačová sieť, voľba vhodnej organizačnej štruktúry a personálna politika.