Kvalifikačná pripravenosť zamestnancov a postavenie assessment a development centier pri jej zabezpečovaní - Matulčíková, Marta, 1964-
Riadenie výberu zamestnancov s ohľadom na budúce potreby podniku. Prispôsobovanie kvalifikačnej pripravenosti a celostnej kompetentnosti zamestnancov meniacim sa požiadavkám pracovných činností. Nároky zamestnávateľov na odbornú zdatnosť a praktické zručnosti. Assessment centrá a development centrá, ktoré zahŕňajú prácu s viacerými účastníkmi súčasne. Pojem assessment centrum ako centrum zabezpečujúce rovnako hodnotenie ako aj rozvoj kandidátov. Development centrá namiesto hodnotenia kandidátov za účelom výberu slúžia na identifikovanie rozvojových potrieb zamestnancov.