Medzinárodné účtovné štandardy: Aplikácia IFRS. Zmeny bilančnej politiky, opravy chýb a zmeny účtovných predpokladov podľa IFRS (IAS 8 a IAS 10) - Tumpach, Miloš, 1970-
Jedným zo základných pravidiel uplatňovaných pri zostavovaní a prezentácii účtovnej závierky podľa medzinárodných štandardov IAS/IFRS je uvádzanie údajov aspoň za dve účtovné obdobia. Dôvodom je možnosť posúdiť vývoj finančnej situácie podniku. Štandard IAS 8 sa zaoberá: zmenami bilančnej politiky, zmenami pôvodných účtovných predpokladov, opravami účtovných chýb.