Jednoduchý dynamický model zásob podniku - Mikušová, Nora, 1978-
Odvodenie dynamického modelu zásob hotovej produkcie pomocou teórie optimálneho riadenia a jeho nutných a postačujúcich podmienok. Všeobecne známe skutočnosti o zásobách a o nákladoch spojených s tvorbou zásob. Teoretické východiská teórie optimálneho riadenia. Jednoduchý model zásob hotovej produkcie firmy. Autorky neuvažujú s minimalizáciou zásob, ale minimalizujú náklady na skladovanie a snažia sa dostať úroveň produkcie k jej efektívnej úrovni. Čo sa môže stať, ak sa zmenia niektoré z parametrov problému.