Evropská strategie zaměstnanosti - Hebáková, Lenka
Sociálne akčné programy Európskej únie na zvyšovanie zamestnanosti v jej členských krajinách. Napĺňanie Európskej stratégie zamestnanosti (ESZ). História ESZ: dokument Biela kniha rastu, konkurencieschopnosti a zamestnanosti. Súčasnosť ESZ: národné akčné plány jednotlivých štátov na zvyšovanie zamestnanosti, podnikanie a vytváranie pracovných príležitostí, adaptabilitu a rovné príležitosti. Ako riešiť tieto priority. Budúcnosť ESZ: prevencia nezamestnanosti, zvyšovanie adabtability pracovníkov a podnikov, zlepšenie sociálneho začleňovania a presadzovanie partnerstva v reformách.