Problémy pri čerpaní prostriedkov zo štrukturálnych fondov Európskej únie - Križo, Pavol
Štrukturálne fondy a Kohézny fond sú prednostne určené na pomoc novým členským štátom EÚ na posilnenie ich konkurencieschopnosti. Počas prechodného obdobia (roky 2004-2006) by pomoc zo štrukturálnych fondov mala umožniť strategický rozvoj Slovenska a ostatných krajín so zameraním na vytýčené priority. Najčastejšie problémy a ťažkosti, ktoré prináša jednotná regionálna politika EÚ jednak na makroúrovni, ale najmä mikroúrovni reprezentovanej konečnými prijímateľmi pomoci zo štrukturálnych fondov v Slovenskej republike.