Historicko-logické aspekty skúmania konkurenčného prostredia - Piteková, Jana
Formovanie konkurenčného prostredia, ktoré sa začalo už v procese buržoáznych revolúcií. Ponímanie konkurenčného prostredia v 19. storočí, t.j. v období jeho formovania a vymedzenie všeobecne platných axióm. Spracovanie významu konkurencie podľa katolíckej sociálnej náuky, v ktorej sa nachádzajú cenné a nadčasové poznatky týkajúce sa skúmanej problematiky. Katolícka sociálna náuka a ekonomická teória. Analýza názorov na konkurenciu v sociálnej encyklike Rerum novarum.