Vztahy mezi USA a Evropou po irácké krizi - Eichler, Jan
Dva základné prístupy európskych štátov k irackej vojne v roku 2003. Štáty, ktoré vojnu v Iraku podporovali politicky aj vojensky: Veľká Británia, Španielsko a Poľsko. Verejná mienka obyvateľov verzus aktivita politikov. Štáty, ktoré vojnu v Iraku jednoznačne odmietli: Francúzsko, SRN, Belgicko a Luxembursko. Stanoviská štátov, ktoré nie sú členmi NATO. Predbežné závery po ukončení irackej vojny. Čo možno očakávať v najbližších rokoch.