Všeobecný vymeriavací základ za rok 2005 a jeho vplyv v sociálnej oblasti - Macková, Zuzana
V práve sociálneho zabezpečenia, v jeho hlavnom poisťovaciom systéme zákon č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, ktorý nadobudol účinnosťž 1.1. 2004, zaviedol nový inštitút - všeobecný vymeriavací základ. Najvyšší vymeriavací základ na účely platenia poistného na sociálne poistenie. Vymeriavací základ povinne nemocensky a povinne dôchodkovo poistnej SZČO. Najvyššia dávka garančného poistenia. Ilustračné príklady.