Význam zavádzania systému manažérstva kvality v organizácii - Karkalíková, Marta
Uplatňovanie manažérstva kvality v organizácii znamená vyvíjať, navrhovať, vyrábať produkty, ktoré sú maximálne hospodárne, užitočné a uspokojujú spotrebiteľa. Normy ISO 9000:2000 sa orientujú na vytvorenie takých podmienok, ktoré využívajú iniciatívu, tvorivé schopnosti, zručnosti, zodpovednosti všetkých pracovníkov organizácie Kvalita sa stala vo veľkých, stredných a malých podnikoch základom konkurenčnej schopnosti organizácie. Systémy manažérstva kvality v praxi a význam jeho zavádzania.