Stratégia bezpečnosti potravín na jednotnom európskom trhu - Lacková, Alica
Úspešná potravinová politika vyžaduje vysledovateľnosť zložiek potravín, čo znamená, že prevádzkovatelia potravinárskych podnikov musia mať zavedené systémy a postupy na identifikovanie dodávateľov vstupných surovín ako aj odberateľov finálnych výrobkov. Potraviny, ktoré sa umiestňujú na jednotnom európskom trhu musia mať teda vhodné označenie, umožňujúce ich vysledovateľnosť prostredníctvom dokumentácie alebo informácií v súlade s požiadavkami príslušných ustanovení. Takýto ucelený prístup vedie k efektívnej a dynamickej ucelenej politike.