Voľný pohyb tovaru v EÚ - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Zmluva o ES vo veľkej miere ovplyvňuje vnútorný obchod EÚ. Výrazne redukuje možnosti členských krajín obmedziť pohyb tovaru. Napriek tomu, že interpretácia ustanovení Zmluvy o voľnom pohybe tovaru je zo všetkých slobôd vnútorného trhu najbohatšia, zostáva naďalej mnoho problematických otázok. Zákaz národných predpisov, vybrané problémy. Prekážky obchodu. Harmonizácia.