Aplikácia práva EU v oblasti obchodných činností, stav a možnosti riešenia otvorených problémov - Sabo, Mikuláš
Existencia veľkého množstva právnych vzťahov s medzinárodným prvkom. Rozdielna právna úprava v oblasti obchodného a hospodárskeho práva sa stáva značnou brzdou rozvoja a fungovania jednotného vnútorného trhu. Dôležitosť zaoberania sa aj vnútroštátnym právnym poriadkom. Postupné vytváranie sa európskeho medzinárodného práva súkromného.