Dôsledky porušenia práva Spoločenstva so zameraním na oblasť obchodu - Veterníková, Mária, 1964-
Dôsledky porušenia práva Spoločenstva boli sformulované v záväzných rozhodnutiach európskeho súdneho dvora, kde ESD zakotvil princíp zodpovednosti členského štátu za škodu spôsobenú jednotlivcovi ako dôsledok porušenia komunitárneho práva. Prehľad predpokladov vzniku zodpovednosti členského štátu.