Elektronický podpis - vybrané problémy - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Trend informatizácie na Slovensku. Pre jeho urýchlenie je potreba uskutočniť množstvo podporných opatrení na rôznych úrovniach a v rôznych oblastiach. Rovnaká situácia sa týka elektronického podpisu. Digitálna gramotnosť občanov a dostupnosť k internetu je prvou podmienkou využívania elektronických služieb verejnej správy. Druhou podmienkou je dostupnosť agendy úradov na internete, rozvinuté elektronické služby a ich široká ponuka podporená propagáciou.