Solvency II - Horáková, Galina
Základné informácie o Solvency II, ktorá je výraznou zmenou v poisťovníctve, vyžaduje systematický a komplexný prístup k riadeniu rizík. Predpokladá integrovaný prístup ku všetkým druhom identifikovateľných rizík a kladie nemalé nároky na vnútorný kontrolný systém poisťovní, podporuje tvorbu vnútorných modelov v snahe zamerať sa na systém riadenia rizík. Cieľom je okrem zabezpečenia solventnosti poisťovne zvýšenie transparentnosti, harmonizácia pravidiel účtovania a posilnenie porovnateľnosti v prístupoch k rôznym poisťovniam. Stručná informácia o príspevku autorky na seminári.