Pôsobenie živlu sa nedá odhadnúť - Pokojná, Katarína
Poistenie živelných rizík ako sú krupobytie, záplavy, víchrice, veľké množstvo snehu a pád lietadla. Katastrofické poistné udalosti a zvýšený dopyt po poistení majetku. Poistenie majetku na časovú a novú cenu. Závislosť výšky poistného krytia od konkrétnej poistky. Poistné zmluvy s možnosťou úhrady primeraných nákladov na prechodné ubytovanie.