Vplyv poistenia na trhovú rovnovážnu cenu - postratová analýza - Starečková, Anna
Spôsoby odškodňovanie majiteľov firmy, ktorá utrpí stratu v dôsledku náhodnej udalosti alebo kalamity v závislosti od poistných zmlúv. Ak transakčné náklady na obnovu zničených zdrojov nebudú pokryté poistkou, nebude poistenie schopné poskytnúť úplnú ochranu pred stratou trhovej hodnoty majetku.