Moody´s KMV - model oceňovania kreditného rizika - Ulbrichtová, Andrea
Stručná informácia k príspevku prednesenom na seminári (Virt, 2006), ktorý sa venuje najznámejšiemu a najpoužívanejšiemu modelu pre ocenenie kreditného rizika - CreditMonitorModel (Moody´s KMV). Modely, ktoré si banky vytvorili sami, nemôžu byť použité ako celok, ale len na určenie čiastkových ukazovateľov kapitálovej primeranosti (podľa Bazilejskej dohody).