Kuba čaká na zmenu - Pressburg, Adrian Peter
Situácia na Kube po odchode F. Castra z vedúcej pozície v štáte pre zdravotné problémy. Otázka akým smerom sa vývoj na Kube bude uberať. Svet očakáva zmenu totalitného režimu v prospech liberalizácie krajiny. Kuba láka zahraničných investorov ropou a zemným plynom. Kuba a Mercosur. Spolupráca Kuby s krajinami Latinskej Ameriky, zvlášť Venezuelou.