Význam funkcií medzinárodných organizácií pre multilaterálnu diplomaciu - Grešš, Martin, 1978-
Významná úloha medzinárodných organizácií v súčasných medzinárodných vzťahoch. Špecifické funkcie medzinárodných organizácií. Priamy dopad na fungovanie multilaterálnej diplomacie a prispievanie k efektívnemu fungovaniu medzinárodného politického a ekonomického systému. Vývoj a funkcie medzinárodných organizácií podľa C. Archera. Najdôležitejšie body týkajúce sa vplyvu na multilaterálnu diplomaciu. Pravidlá medzinárodných organizácií na základe niekoľkých všeobecných zásad.