Z histórie platobných kariet
V lete roku 1966 sa položili základné kamene nového systému platobných kariet. V novembri marketingový výbor navrhol názov asociácie - California Bank Card Association (CBCA), logo a názov karty - Master Charge. V roku 1979 zmenila asociácia Master Charge svoj názov na oveľa výraznejší MasterCard.