Tempo výdajů českých domácností na pojistnou ochranu se snižuje
Výdavky v podobe čistého poistenia na neživotné poistenie v roku 2005. Dynamika výdavkov českých domácností na poistnú ochranu sa znižuje. Klesá tak pritom podiel týchto výdavkov na celkových bežných výdavkoch domácností. HDP rastie rýchlejšie než poistný trh. Predpísané poistné. Podiely predpísaného poistného na HDP. Poistenosť v ČR nižšia než v EÚ. Výdavky domácností na neživotné poistenie prestali rásť. Drahé majetkové poistenie. Mzdy rastú rýchlejšie než výdavky na životné poistenie. Minulé extrémne rasty životného poistenia.